אתרוגים בשוק

שאלה:

בשוק האתרוגים רואים לא אחת סוחר המתעסק עם זנים מסויימים. האם יש דרך לוודא שלא היו שם בלבולים וכל אתרוג אכן משתייך לזן אליו טוענים שהוא משתייך? בפרט כאשר קונים רבים משמשו באתרוגים ובדקו זנים שונים הכיצד ניתן לעקוב שאכן הכל הוחזר כל זן וזן למקומו?

תשובה:

מומחים יודעים להבחין, ובאופן כללי יש לרכוש רק ממגדל או מוכר ירא שמים שאכן בקי ומבדיל ומקפיד כדי שתדע שקיבלת מה שאתה רוצה, ולא מסתם סוחרים בשוק שמי יודע מהיכן האתרוגים שלהם…