אכילת חזיר לאישה בהיריון

שאלה:

האם לאישה בהריון מותר לאכול חזיר והיכן זה כתוב מדובר על חזיר ולא ספק בשר כשר

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור. אישה בהיריון אינה יהודיה? אינה חייבת בתרי"ג מצוות?!

וְאֶת־הַ֠חֲזִיר כִּֽי־מַפְרִ֨יס פַּרְסָ֜ה ה֗וּא וְשֹׁסַ֥ע שֶׁ֙סַע֙ פַּרְסָ֔ה וְה֖וּא גֵּרָ֣ה לֹֽא־יִגָּ֑ר טָמֵ֥א ה֖וּא לָכֶֽם (ויקרא, יא פסוק ז')

וְאֶת־הַ֠חֲזִיר כִּֽי־מַפְרִ֨יס פַּרְסָ֥ה הוּא֙ וְלֹ֣א גֵרָ֔ה טָמֵ֥א ה֖וּא לָכֶ֑ם מִבְּשָׂרָם֙ לֹ֣א תֹאכֵ֔לוּ וּבְנִבְלָתָ֖ם לֹ֥א תִגָּֽעוּ (דברים יד פסוק ח').

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. (במקרה של בולמוס) כתוב בגמרא פ"ב עמוד א': ת"ר עוברה שהריחה בשר קודש או בשר חזיר תוחבין לה כוש ברוטב (נותנים לה סוג של צמר גפן עם רוטב כדי שתמצוץ את הרוטב) ומניחין לה על פיה אם נתיישבה דעתה מוטב, ואם לאו, מאכילין אותה רוטב עצמה ואם נתיישבה דעתה מוטב ואם לאו מאכילין אותה שומן עצמו שאין דבר שעומד בפני פיקוח נפש" אז מכאן אנו למדים שלאשה בהריון דווקא כן מותר לאכול ונראה לי שאם כך צריך להוסיף ולתקן שמותר לאכלו במקרה שנתאווה מאוד.

  2. בולמוס הוא מקרה נדיר מאוד של אשה שחולה מרוב תאוות המאכל, זה נדיר עד מאוד ומעודי לא שמעתי בזמנינו על מצב כזה.