אבלות – שמחת בית השואבה

שאלה:

האם מותר לאבל תוך י"ב חודש על אביו להשתתף בשימחת בית השואבה הנערכת עם מוזיקה

תשובה:

שלום וברכה

אבל אינו משתתף בשמחת בית השואבה, גם בחול המועד המוזיקה והריקודים אסורים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין היתר, אמנם אם זה מאוד חשוב להם ועצוב להם וזו חובתו כאב לקחת אותם, יש להקל, אבל בדרך כלל זה לא עד כדי כך…

  2. אני אשכנזי שייך להקל על פי המבואר בספר חול המועד כהלכתו בהוספות לפרק יב סעיף מב ללכת לשמחת בית שואבה ללא שארקוד אלא רק אהנה מהמוזיקה בי-ם ומהדברי תורה בישיבת פחד יצחק?