צדקה תציל ממוות

שאלה:

שלום לכבוד רב אבא שלי אמר לי לא להפריש חומש ואמרתי לו שכתוב בתורה בחנוני נא בזאת והוא אמר לי גם כתוב צדקה תציל ממוות ואנשים נותנים צדקה ומתים זה סיפורי הבטחתי ונושעתי שעל כל ספר כזה אני יכולה להוציא עשרות ספרים של הבטחתי ולא נושעתי

תשובה:

חלילה לפקפק בסגולת דברי חז"ל! נכון הדבר שאין חובה להפריש חומש, אבל לפקפק בהבטחת ה' יתברך?!

וכי יש לפקפק בכך שצדקה תציל ממוות?! אין זה אומר שתמיד ינצל החולה, יש הרבה חשבונות שמים, אבל שהדבר הזה מועיל מאוד להנצל ממוות יש לפקפק? הרי כך אמרו חז"ל הקדושים! האם גם תרופות הוא אינו לוקח בגלל שיש חולים שזה לא מועיל להם?

אני בטוח שהמשפט הזה היה פליטת פה שהוא מצטער עליה.

חג שמח ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא מבינה זה מציאות שזה לא עובד. זה לא לפקפק זה מציאות עובדה שזה לא מועיל זה כמו שהרב יגיד שהירח אדום מציאות שלא