כשרות קולגן בוסט של אלטמן

שאלה:

שלום רב, קולגן בוסט של אלטמן (קולגן אבקתי שעשוי מבקר), אין חותמת כשרות. לאחר הקנייה התברר שאין חותמת כשרות. האם ניתן להשתמש? תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

לא כשר. עשוי מעורות בקר לא שחוט

הרב עזרא לוינגר

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בקר לא שחוט – הכוונה לשחיטה לא כשרה?
    והאם גם לקולגן בוסט חומצה הילארונית אין חותמת כשרות מאותה סיבה?
    (האם לא כשר כי השחיטה לא כשרה, או לא כשר כי מכיל רכיבים מחיה שאינה כשרה?)

  2. לא שחוט אומר שערפו לה את הראש ולא שחטו כדין, ולכן היא נקראת נבלה. אין הבדל מבחינה איסורית בין בקר לא שחוט לאכילת חזיר.