לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה הרב עם תלמידיו

שאלה:

העולם נוהגים להקל שיאכל הרב עם תלמידיו או מול תלמידיו נגד רמב"ם ושו"ע ולכאורה יש לחלק בין רבו מובהק לשאינו בין סעודת פת לשאינה ובין רב לתלמידיו קטנים לבין מבוגרים שאולי בהם לא נאמר הטל מרה בתלמידים עם כל זאת המטרה ליצור מורא שמתוך כך יקבלו ממנו עולה על הכל בפרט שלשם שמירת מורא זה רב לא רשאי למחול על כבודו. ועם כל זה מצינו לרבנים חשובים שהקלו בזה. מה למעשה . (לא דחוף) באתר הצבעים מבלבלים ולא ניתן להווכח היכן לכתוב את המייל המסגרת לכתיבה נעלמת לתשומת לבכם

תשובה:

שלום וברכה

יש כמה צדדים להקל, ראשית דברי ערוך השלחן שאמר שכל האיסור הוא רק באכילה קבועה, שאוכל עמהם תדיר, ולא באופן שעושה זאת בצורה מזדמנת, וכן בארחות רבינו ח"ה עמ' קלו כתב שמדובר רק ברבו מובהק שנוהג בתלמידיו דרך נשיאות, וזה כמעט לא שייך ברוב הרבנים בזמנינו, לומר שרוב תורתם הימנו ושדרך הנהגתו זה בנשיאות… כמו כן פשטות לשונות הפוסקים הוא שהם אוכלים יחד, אבל אם הוא אוכל בפניהם והם לא אוכלים כדרך האדמורי"ם ודאי מותר.

[אעביר לאנשי המקצוע את דבריך לגבי האתר ויבדקו].

חג שמח ושבת שלום.