סופר לא מכבד את חוקי מחזור בקבוקים

שאלה:

רשת מרכולים גדולה, שאיננה בבעלות דתית אך מחזיקה סניפים בריכוזים דתיים וחרדים, מפירה באופן עקבי את חוק מחזור הבקבוקים (חוק הפיקדון). על פי החוק, במקרה של הפרה, יכול הצרכן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות, ונקבע בחוק קנס קבוע להפרות כאלו. האם במקרה של הפרות כאלו, ניתן לפנות בבית משפט או שיש צורך לפנות לבית דין, והאם בית הדין בכלל מחויב לקנס הקבוע בחוק או שהוא ידון לפי השקלים הבודדים שהם ערך הבקבוקים?

תשובה:

שלום וברכה,

תחילה יש לתבוע בבית דין, ואם הלה יסרב לדון בבית דין, יקבל התובע היתר לפנות לערכאות.

ככל נראה שבית דין לא יחייב את בעל החנות בקנס כספי, אלא יחייב אותם לכבד את התשלום של הפיקדון.

בהצלחה.