סוכה בצירוף גדרות החצר

שאלה:

שלום וברכה אני בונה בחצר כאשר הסוכה היא בתוך החצר וכמה ס"מ מדופן אחת יש את גדר החצר. ובצד השני (מימול) כמה ס"מ אחרי שמסתיימת הסוכה יש את גדר החצר האחורית. ולדפנות הנוספות הגדר רחוקה מהם ואין בידי מספיק מוטות כדי להכשיר את הדופן רק בערך מוט אחד לכל דופן שנשארה.. ולקשור חוטים זה מידי מסובך.. א. האם הדפנות הצמודות לגדר נחשבות כדופן עקומה ואני מסודר כבר עם שני דפנות. או שהם חייבים להיות כחלק מהסוכה ואם הם לא ממש הדופן של הסוכה ואין בכמה ס"מ בינם לבין הסוכה סכך פסול.אז לא משמשים כדופן עקומה? ב. לגבי הדופן הנוספת אם אני עושה לה גדר שתי וערב האם זה בסדר או שצריך לפחות שתי דפנות כאלו, או מה הדרך הקצרה והנוחה ביותר להכשיר דופן נוספת בסוכה כדי שלעולם הפ

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה עושה מחיצות אחרות אינני חושב שהגדר של החצר יכולה להחשב חלק מהסוכה כי עשית מחיצה בין הסוכה לגדר, והיא לא חלק ממנה. הנושא של דופן עקומה אינו קשור כאן כיון שאני מבין שיש אויר בין גדר החצר לסוכה, דופן עקומה זה רק בסכך פסול, רק יש כאן נושא של לבוד, אבל באופן הזה לכאורה הם מנותקות מהסוכה ואין לבוד. מה שתוכל לעשות זה כן לחבר את הגדר ממש לסוכה, תצמיד אותה ככל שניתן ותשתמש בגדר החצר כמחיצה לסוכה ממש, ואז יש לך שתי דפנות, ובדופן השלישית תעשה לבוד כמו שהצעת. בנוגע למה שכתבת שאין לך וכו', אפשר עדיין לקנות ולעשות הכל כהלכה.