מעמיד בדבר המקבל טומאה שנמצא חוץ לסוכה

שאלה:

האם מותר לקשור את הקרשים שעליהם עומד הסכך באזיקונים, במקרה שהאזיקונים יהיו על מחיצה שהיא מחוץ לתחום הסוכה הכשירה – מעל הדופן העקומה וכדו'

תשובה:

בודאי שלא. אין כל קשר לענין המיקום, צריך שמעמידי הסכך – הדבר מחמתו או עליו הוא עומד, יהיה מדבר הכשר לסיכוך, אבל כאשר הסכך עומד באמצעות דבר המקבל טומאה זה נחשב "מעמיד בדבר המקבל טומאה".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שאת הפרגולה הזו שעושים שעליה מניחים את הסכך ניתן לחבר באזיקונים, כי זה הרי רק על מיעוט הסוכה, ועל זה מניחים סכך שאותו לא מחברים באיזקונים אלא בסיבי גאווה או שמשמים עליהם קרשים.