לא הייתי בשחרית מוסף בבית הכנסת ביום כיפור

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב. בה חוזר בתשובה כמה שנים טובות. רציתי לשאול שאלה לגבי יום כיפור. לאחרונה יצא לי לצום . התפללתי קצת בבית למדתי טיפה. אבל לא יצא לי להיות בתפילות שחרית ומנחה. ישנתי. ערבית התפללתי והייתי בנעילה ותקיעת שופר. האם יצאתי חובת כיפור? האם נחשב לי הצום? לא התפללתי במניין שחרית ומנחה… תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין הדברים, את חובת התענית שהיא עיקר מצות היום קיימת, אבל יחד עם זה חבל שלא הצטרפת לתפילות היום בבית הכנסת, יום כיפור הוא יום ענק, בו נחתם גזר דינינו לכל השנה, וכן הוא יום שקל לחזור בו בתשובה על החטאים, וה' קרוב אלינו ביותר, וביום זה אנחנו תמיד משתדלים לעשות כל מה שנוכל ולאסוף כמה שיותר זכויות. לא כדאי להחמיץ הזדמנויות בחיים…

תקבל על עצמך באופן כללי להקפיד הרבה יותר על תפילה במנין שלוש פעמים ביום בלי נדר, ושתהיה שנה טובה ומבורכת.