כיבוד הורים ממעשר כספים

שאלה:

אדם משלם סכום נכבד לעובדת שמטפלת בשתי זקנות, אחת היא אמו, שניה – זקנה גלמודה, שגרה יחד עם אמו. הוא לא מעונין, מסיבות מובנות, להוציא כספי מעשרות על טיפול באמו, אבל השאלה היא, האם הוא יכול להוציא מחצית הסכום ממע"כ, שהרי הטיפול הוא גם באשה אחרת. מצד שני, גם אם לא היתה אשה אחרת, הוא היה צריך לשלם למטפלת לפי שעות, כפי שהוא משלם היום, ונר אחד נר למאה?

תשובה:

שלום וברכה

אני משוכנע שהתשלום הוא אחר וזה לא נר לאחד נר למאה, שהרי מן הסתם היא דורשת יותר בגלל הטיפול הכפול… עכ"פ גם מה שמוציא על אמו הוא רשאי לתת ממעשר כיון שההלכה היא שכיבוד אב ואם הוא משל ההורים ולא משל הבן, כלומר הבן חייב לטרוח בכיבוד הוריו אבל אינו חייב להוציא על כך כסף.

תזכו למצוות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש"כ!
    נכון שלא חייב להוציא מכספו, אבל כבר פסק הרמ"א (יורה דעה סימן ר"מ סע"ה): "אם ידו משגת, תבא מארה למי שמפרנס אביו ממעות צדקה שלו" – וnכיון שידו משגת, אינו מעונין בקללה כלל וכלל…