השבת הלוואה באין פרטי הלווה

שאלה:

לפני שנים נתקעתי באוטובוס בלי כסף. בחורה נחמדה שאינני מכירה הלוותה לי 24 ש"ח ואמרה שאין צורך להחזיר. אני סירבתי לקבל זאת כמתנה ולקחתי ממנה את מספר הטלפון על מנת לעמוד איתה בקשר כדי להשיב. עד שעשיתי זאת 'הלך' לי הטלפון ואיתו המספר השמור… האם עלי לנסות להציל את תוכנו בשביל לקבל את המספר ולהשיב את ההלוואה? האם לעשות מאמצים בסגנון של פרסום מודעות בעיתון וכו' על מנת לאתרה, או שניתן בכ"ז להסתמך על שאמרה לי מייד שאין צורך להשיב? והאם בכלל בחורה יכולה לומר לי שאין צורך להשיב- שהרי כספה הוא כספו של אביה?… אודה להדרכה מה לעשות

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ואיבדת את פרטי המלווה, ניתן לסמוך על מחילתו של המלווה, ואין צורך לרדוף כדי לאתר אותו.

בהצלחה.

מקורות:

במחנ"א הסתפק האם מועיל מחילת המלווה בעל כורחו של הלווה, אמנם בדיעבד שפרטי הלווה אבד, יש להסתמך על מחילתו שמחל מראש. ולכן אין חובת השבה.