האם חיבור אותיות חשיב ככותב

שאלה:

שלום כבוד הרב! 1.האם עשיית צירוף של ספרות או אותיות נחשבת כ'כתיבה' לעניין איסור כתיבה בשבת? כגון ע"י קודן מכני שניפתח ע"י עשיית הצירוף או משחק פזל שנוצר כיתוב? 2.כתוב במשנה במס' מכות "הכותב כתובת קעקע", האם האיסור מדאו' היינו גם בציור? תודה!!!

תשובה:

שלום וברכה

הקשה על קוד מיכני אינה כתיבה כיע אין כאן תוצאה של דבר כתוב, אבל במשחק פסל ודאי יש איסור כתיבה ואסור לשחק בפאזל בשבת.

אין הבדל בין ציור לכתיבה.