מנורה בסוכה

שאלה:

שלום הרב, יש לי בסוכה מנורת פלורסנט שגודלה 11 ס"מ על 124 ס"מ. המנורה נמצאת באמצע הסוכה קשורה וצמודה למוט מתכת שעליו יש קרש שעליו מונח הסכך. גודל הסוכה 2.5 מטר על 4 מטר. המנורה מונחת בצורה מקבילה לדופן שאורכה 2.5 מטר. מה דין הסוכה ומה דין המקום מתחת למנורה? תודה רבה

תשובה:

המנורה דינה כמו כל סכך פסול שאם רוחבו הוא פחות משלושה טפחים – 24 ס"מ, יושבים תחתיו כרגיל.