למה נולדתי חילוני?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים רציתי לשאול אתכם אם נולדתי למשפחה חילונית זה אומר שהייתי רשע בגלגול הקודם?

תשובה:

חלילה. זה אומר שיש לך נשמה גבוהה כזו, שבורא העולם יודע שלמרות שאתה נולד חסר ידע תגלה אותו ותחזור בתשובה! יש אנשים שהנשמה שלהם לא מספיק חזקה ולכן לכתחילה הם נולדים חרדים…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי שע"פ תורת הגילגול, אדם נולד מהיכן שהוא סיים את הגילגול הקודם, כלומר, אדם שבחר באורח חיים חילוני בגילגול הקודם, יחזור בגילגול הבא בתור חילוני ומשם יתקדם ויתקן את עצמו, וכן אדם שבחר בדרך התורה והמצוות, יתחיל את הגילגול הבא שלו במקום ובבית דתי ומשם ימשיך להתקדם, לכן לא צריך להאשים אף אחד, ולומר למה נולדתי כך, זה נובע מההחלטות שלך בגילגולים קודמים, באותו עניין יש להוסיף שכשהאדם בא לעולם בפעם הראשונה שלו התיקון שלו הרבה יותר קל, אלא שהאדם במעשים ובבחירה שלו מקלקל את דרכיו

  2. לפי זה אם אדם מתגלגל בבעל חי… שם הוא סיים? אין לנו שום הבנה בגילגולים והכל שטויות, העיקר לבחור עכשיו בטוב!

  3. אם הרב לא מבין בגילגולים זה לא אומר שאף אחד לא מבין והכל שטויות, חכמי הקבלה האמיתיים לא נעלמו מהעולם, יש גם בדור שלנו חכמי קבלה אמיתיים, את הדברים האלה שמעתי מרב שלמד קבלה אצל הרב כדורי, הרב חיים סינואני ועוד מקובלים אמיתיים
    ולעצם השאלה, מפורש בדברי האר"י שעל חטאים מסויימים חוזרים בגילגול בבעלי חיים, אדם שמתגלגל בבעל חי, זה אומר שהוא חטא בחטאים אלו ולא עשה עליהם תשובה, זה עונש כדי לנקותו, ואח"כ הוא יתצטרך לחזור שוב באדם כדי להמשיך את תיקונו, כמו כן יש חטאים שאדם חוזר עליהם בגילגול של גוי, לא צריך להגיע למסקנה שהוא סיים את חייו הקודמים כבע"ח או גוי, אבל זה אומר שהוא קיקלקל את מעשיו וירד ממדרגתו הרוחנית (זה ברור שמעשיו לא ניכרים בעולם הזה מייד כשהוא חוטא, יש למעשינו השפעות רוחניות שאנו לא מבחינים בהם, והם לא ניכרים בעולם הגשמי מייד) ועליו לשוב כגוי ולחזור משם אל היהדות ולהתגייר
    אני גם שואל את הרב, מהיכן הרב ענה לאותו אדם את התשובה, מה המקור לכך שאדם חילוני הוא בעל נשמה גבוהה וחזקה ואילו אדם שנולד חרדי, כלומר גם גדולי הדורות, הם אנשים בעלי נשמה נמוכה וחלשה, הרי מפורש כתוב בדברי רבותינו (בבא"ח ועוד) שנשמת האדם נקבעת ברגע הזיווג, לפי שעת המעשה קדושת המעשה וקדושת המחשבה של ההורים, אז מהיכן אתה אומר שהורים חילוניים מולידים נשמות גבוהות? יש לי עוד מה להאריך בעניין הזה, אבל זה נראה לי מספיק בנתיים

  4. לא ראית בתשובה שלי מילה אחת שאומרת שאדם שנולד חרדי הוא בהכרח בעל נשמה נמוכה! המשכת את המשפטים שלי על פי הבנתך… רק אמרתי דבר אחר, שכל יהודי מחוייב להגיע לדרגה הכי גבוהה, וברור שגם אם נולד חילוני זה לא פותר אותו משום דבר! וכאן ישאל השואל כיצד יתכן שבורא העולם מצפה מאדם שנולד חילוני שיגיע לדרגה של תלמיד חכם וגדול בתורה ויראת שמים?! על כך השבתי, שבורא עולם בהכרח נתן לאדם זה נשמה גבוהה ושלל כלים נוספים באמצעותם יגיע למעלתו. כלומר אין סיבה להסיק שאם נולד חילוני הוא במעלה פחותה, שהרי אדרבה יש לו צורך בכלים גבוהים כדי להגיע למעלתו הנדרשת, ולכן בודאי יש לו נשמה גבוהה.
    לגבי מה שכתבת בענין הגילגולים, האמן לי מנסיון עם הרבה מאוד אנשים, יש לברוח מכל מי שמדבר בשם הקבלה ואומר לאנשים מי הם ומה הם צריכים לתקן ומה יקרה להם ומה קרה להם, האנשים שעוסקים בקבלה בצורה זו, הם במקרה הטוב אנשים שטחיים ומדומיינים ובמקרה הרע נוכלים… אנימכיר היטב חכמי קבלה גדולים כמו הגאון רבי יעקב הלל שליט"א ועוד מחכמי הקבלה שעוסקים בחכמה זו כפי שלומדים גמרא, בעיון ובהעמקה בלי טיפת מיסטיקה! כך דרכה של תורה ויש לברוח מכל מי שאינו נוהג כך.