תיקון חשמל בשבת

שאלה:

שלום רב במקרה שבשבת הייתה הפסקת חשמל בבנין ואין חשש חולה שיש בו סכנה אבל יש ילדים קטנים ובאו ספק חילוני ספק דתל"שים מחברת החשמל האם נוכל לסמוך על האמירה של תינוקות שנשבו ואז המעשה שבת הוא בדין שוגג או אולי יש חילוק בין דאורייתא לדרבנן בגלל הקטנים? אשמח להרחבה אם אפשר

תשובה:

שלום וברכה

להחשיב את זה כשוגג זה היתר מאוד דחוק ורחוק, היום כל אדם גם חילוני מלידה יודע שאסור לחבר חשמל בשבת, וכיון שהתקלה היתה רק בבנין מסויים, מסתבר שהיה מוטל עליהם לברר אם יש חשש חולי שיש בו סכנה בבנין, ולכן לכאורה אסור היה להשתמש בחשמל זה בשבת. אמנם כאשר מדובר בכמה וכמה בנינים שקשה מאוד לברר, ודאי מוטל עליהם לחבר את החשמל ואין איסור.