מחשבות לא רצוניות בתפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב חתימה טובה, יש לי שאלה לגבי מחשבות לא רצוניות אני מרגישה שאני באמת משתדלת לכוון בתפילות וגם כל הכיפור הרגשתי שכיוונתי בחסדי השם . לאחר התקיעת שופר התפללתי ערבית מוצאי כיפור ובאמת שאני עושה השתדלות אבל אני מרגישה שעל כל מעשה טוב יש לי את היצר הרע שבא כמחשבות לא רצוניות לדוגמא בסוף התפילה מחשבה כמו "נפטרתי מזה " או מחשבות רעות כמו שיקרה משהו לאחד מהמשפחה או לי וכדומה שמבאס לי את כל ההשתדלות ונותן לי להרגיש הכי רע שיש ושכל ההשקעה שלי הולכת לפח. כמובן לאחר כל מחשבה אני אומרת חס וחלילה בלב ומנסה ישר לסלק אותה אך מרגיש לי כמו משוגעת.. שאני היחידה שזה קורה לה יש משהו לעשות נגד זה ?יש לדברים האלה משמעות או שאני לא צריכה להתבאס מדברים כאלה?

תשובה:

אין כל צורך להתייחס, ברור שלכל אחד מאיתנו יש מחשבות לא רצוניות כל הזמן, וכי מי יכול לשלוט במחשבותיו? גם לכוין בתפילה ברכה שלמה ברצף בלי מחשבה אחרת באמצע זה דבר קשה מאוד וכמעט שלא מצליחים בזה אף פעם… זה לא רק אצלך זה באמת קשה וזה חלק מההתמודדות, נמשיך להתמודד ונצליח לאט לאט יותר ויותר.

שנה טובה.