תשלום נסיעה באוטובוס שהמכונה בו לא עבדה

שאלה:

שלום נסעתי בקו פנימי והמכשיר לא פעל והנהג אמר לי לשלם פעמיים בחזור ( וכך עשיתי).לאחר מכן קראתי באיזשהו מקום ששר התחבורה אומר שלפי החוק לא צריך לשלם אם המכונה לא עבדה. לאור האמור לעיל, האם מותר לי לא לשלם בפעם הבאה שאסע? משום שילמתי על נסיעה שלא הייתי אמורה לשלם עליה..

תשובה:

שלום וברכה,

משרד התחבורה מצהיר שאם מכשיר התיקוף לא פועל, רשאי הנוסע לעלות ללא תשלום, ואף בנסיעה הבאה אין צורך לשלם. ועל כן אם שילמת בטעות, יש לך זכות נסיעה. אלא שאם תעלי ללא תשלום ייתכן ותתפסי על ידי פקח וייגרם חלול השם.

בהצלחה.