מה זה לולב פסול?

שאלה:

בס"ד שלום הרב גמר חתימה טובה 1) אילו פסולים בכל אחד מארבעת המינים (שכיחים) בעקבותם לא יהיה ניתן לברך על נטילת לולב? והאם אפשר ליטול ללא ברכה? 2) מדוע אין לאדם כיסוי לאזניים ולאף כמו שיש לעיניים ולפה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה להקיף עכשיו את כל פרטי הדינים, כיון שיש בזה שיטות שונות… באופן כללי אם נקטם ראשו [לחלק מהשיטות ברוב העלים ולחלק בתיומת, זה פסול שכיח למדי, אבל יש עוד פסולים כאשר בתיומת העלה אינו כפול [גם מצוי בזנים פשוטים] או שנחלקה התיומת לשנים באופן משמעותי, ראה את המשנה הראשונה בפרק לולב הגזול ואת ההלכה בענין זה במשנה ברורה תרמה. אין טעם לשאול האם ניתן ליטול ללא ברכה, כשהלולב פסול לא מקיימים את המצוה, כמובן שאם זה נתון במחלוקת ואין לולב אחר נוטלים ללא ברכה אבל במצב כזה הופכים את העולם ומשיגים לולב כשר, אנחנו היום לא בימי הביניים וגם אצלכם בארגנטינה יש לולבים כשרים, וגם אם אדם מסויים לא השיג יש לשכנו או לרב שלו וכו'…

תשובה רעיונית ניתן לומר ככל שתרצה סיבה רפואית מן הסתם יש מבחינת הרגישות ודאי העיניים והפה רגישים יותר..

גמר חתימה טובה!