חייל קרבי בפעילות מבצעית ביום כיפור

שאלה:

שלום, אני בצבא בגולני ואני עולה סיור מ4 לפנות בוקר עד 12 בצהריים האם מותר לי לשתות ולאכול בשיעורין ביום כיפור?

תשובה:

הנושא של שיעורים במצב שלך לא כל כך נראה לי מעשי וגם לא נכון ואסביר: באופן רגיל ודאי חייבים לצום כמו שצריך, אני מניח שחייל בגולני עבר אימונים וכושר שמאפשרים לו לצום גם תוך כדי פעילות אם תשתה היום מספיק, בפרט שהסיור נגמר בשעה מוקדמת יחסית. אם בכל זאת יבוא מצב חלילה שתרגיש פתאום סחרחורת וכאבי ראש חזקים ויש שמש וחשש להתייבשות, תשתה אבל אז כבר לא יספיק שיעורים, צריך כוס מים שלמה… לכן שיהיה לך איתך מים ואני מקווה שלא תזדקק להם. אכלה ודאי אין טעם להתיר, אלא אם כן אתם ממש בלחימה מבית לבית [אני מניח שאנחנו רחוקים לגמרי מהמצב הזה…] שצריך ממש להיות בכושר טוב…

גמר חתימה טובה וצום קל.