שלום בית

שאלה:

שלום כבוד הרב, היום אני צריכה ללכת למקווה, ורבנו אני ובעלי כל השבוע, אתמול הייתה מריבה חמורה במיוחד על אף שהתאמצתי מאוד שלא, והתחננתי לפניו להפסיק, ואילו ישנו בחדרים נפרדים, אני פגועה ממנו מאוד, ואמרתי לו את הדבר כמה פעמים וגם היום אולם הוא עושה את עצמו כמי שלא מבין למה נפגעתי בכלל ובכל פעם שאני מבקשת שיבקש סליחה אומר בסדר אבל אינני מבין למה, אני מרגישה מושפלת ביותר ללכת ככה למקווה, ואני לא רוצה ללכת. הוא לא מדבר איתי בכלל, ומובן לו מאליו שאלך. האם אני חייבת ללכת??

תשובה:

אין ספק שמשהו אצלכם בשיח פגום, ויש ללמוד איך חיים בני זוג. עליך לדרוש מבעלך לעשות עם עצמכם משהו בענין הזה, לקיים שיחות קבועות בניכם על השיח, מה מפריע לכם מה נעים לכם מה טוב לכם ומה הדברים הגורמים לכם לכעסים ואיך כל אחד מתחשב בשני. אם תראו שאתם לא מתקדמים לבד [כמובן בסיוע ספרות טובה כמו ס' הבית היהודי של הרב שמחה כהן והס' זכו של הרב נחום דיאמנט], יש לפנות לייעוץ זוגי במטרה לבנות את הבית טוב יותר.

בשורות טובות. ואל תוותרו, תשקיעו בעצמכם!