שכר לימוד ממעשר כספים

שאלה:

שלום וברכה, מותר לשלם מכספי מעשר על הוצאות לימודים של ילדי? אני אמא ל4ילדים ,גרושה.עובדת ומקבלת משכורת צנוע וכן מקבלת מזונות עבור 2ילדים(2 מעל גיל 21). אני השנה צריכה,בנוסף לתשלומי אולפנה וישיבה של 2הילדים הצעירים גם להשתתף בהוצאות לימוד לאוניברסיטה של הבן הבחור.האם מותר לי להשתמש בכספי מעשר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמצבך דחוק, יש לך על מה לסמוך להקל, כיון שיש שהתירו לשלם שכר לימוד בניו הגדולים ממעות מעשר, וכאן יש לך בן בישיבה שלגביו ודאי יש להקל, וגם לגבי הבת שבאולפנה בהחלט יש מקום להקל.

שתהיה שנה טובה ומבורכת רק נחת ושמחות.

מקורות:

ראי כאן.