צניעות בבית הכנסת

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם בקריאת תהילים לילדים בשבת מותר לאישה (אמא) לשבת לצד הבת בעזרת גברים כאשר יש הפרדה בין בנים לבנות ללא מחיצה. אבקש לקבל הסבר כללי בהלכות צניעות בבית כנסת . תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

כיון שזה לא בשעת התפילה ורק ילדים נוכחים שם – מותר.

בשעות התפילה יש להקפיד על מחיצה כהלכה בין גברים לנשים, ואפילו בנות קטנות שכבר גדלו מעט מבחינת צורת הגוף, בנות חמש שש לא נכנסות בשעת התפילה לגברים.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם בשעה שהרב נוכח בקריאת תהילים לילדים
    אישה (אמא) יכולה לשבת בסמוך לבת על מנת לעזור לה בקריאת תהילים?

    תודה לכבוד הרבנים ופתק טוב.