צום יום כיפור מחלה ממארת / פירפור פרוזדורים

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול שאלה לגבי הוריי. לאמא שלי יש מחלה ממארת שכרגע היא לא לוקחת תרופות והיא רק במעקב ומרגישה בסדר ברוך השם. אני לא יודע כיצד צום של 25 שעות ישפיע עליה והאם זה יכול לסכן אותה. לדעתי יהיה לה קשה מאד לא לשתות ואני פוחד שזה יזיק לה. האם מותר לה לצום? אם הרופא שלה יגיד לה שאסור זה פותר אותה? בקשר לאבי, יש לו יתר לחץ דם ופרפור פרוזדורים והוא לוקח מדללי דם. הרופא אמר שאת התרופות האלה אסור לו להפסיק בצום והוא צריך לקחת עם מעט מים. בכיפור שעבר כך הוא עשה אך בסוף הצום הוא הרגיש מאד לא טוב והזיע ויתכן שלחץ הדם עלה או ירד וכמה ימים הוא היה עם לחץ דם גבוהה אם אני זוכר נכון. אני לא רוצה שבגלל הצום אני יסכן את הוריי כי אני פוחד מההשלכות של זה ולכן אני שואל כי חשוב גם לי וגם להם לצום. אין לנו מישהו שהוא רופא דתי שמבין בהלכה לכן קשה להתייעץ עם אחד כזה. ומקווה שאתם תוכלו לעזור לי. תודה רבה וגמר חתימה טובה.

תשובה:

ככלל אם אינה מקבלת טיפול כרגע והיא מתפקדת ללא הגבלה אין סיבה שלא תצום, רק שתתכונן היטב עם שתייה ואכילת חלבונים כבר מרגע זה, ובעזרת ה' יהיה טוב. כמובן בצום יש לנוח ולא להתאמץ בבית הכנסת.

לגבי הפירפור פרוזדורים יש לשקול שתייה לשיעורים, תתקשר לד"ר איתן 0527690320

רפואה שלמה וגמר חתימה טובה.