נקי כפיים – החזרת חובות שנשכחו

שאלה:

שלום וברכה לאחרונה ראיתי פרסומים אודות קרן/ארגון "נקי כפיים", אשר מיועד לבעלי חובות נשכחים או כאלו שהזיקו או לוו ולא שילמו או החזירו. האם זו עצה רק למי שיודע למי הזיק או למי חייב, וכן שיודע את הסכומים או שגם באופן כללי אם אדם חושש שאולי הזיק או שכח או לא יודע מה הנזק וכדו'? וא"כ לפי מה יחשיב את הסכום? תודה רבה

תשובה:

עיקר הנקודה היא דוקא כשאתה לא יודע, כי אם אתה יודע ודאי אין לסמוך על כזו סוג השבה ועליך להחזיר למי שאתה חייב לו, אין בזה ספק כלל… אין כל הסכמה לאדם שאתה חייב לו כסף ואתה ניודע מכך שתפקיד את הכסף שלו בגמ"ח, הוא רוצה לקנות בזה אוכל לילדים… כל הרעיון הוא שיש אומדן דעת שודאי כל ניזק מסכים שאם אתה לא יודע שהזקת לו שתתן את הכסף שם, וכך יהיו לו הזכויות וכשיבוא משיח גם יקבל את הכסף בפועל.

גמר חתימה טובה