מצוות על חשבון אחרים

שאלה:

שלום לכבוד הרב. האם מותר לעשות מצוות על חשבון אדם אחר, כגון במקרה שכשאני עושה את המצווה אני מצער מישהו אחר בצורה ישירה, במצוות מדאורייתא ומדרבנן, והאם יש כלל/ים שלפיהם אוכל לדעת מתי מותר לקיים מצוות על חשבון אדם אחר ומתי לא? תודה רבה

תשובה:

השאלה שלך כללית מידי ולא ניתן להשיב עליה. ברור שאם מדובר במצוה שאתה מחוייב בה ואתה עושה אותה בדרך בה נצטוית כל העולם משועבד לקיום המצוה, אבל סתם להפריע ודאי אסור, תפרט במה מדובר ונשמח לייעץ.