מלאכות בחול המועד

שאלה:

בוקר טוב. 1.אם באפשרותי להתפלל במניין אך לא להשאר עד סוף התפילה (לצאת אחר חזרת השץ),האם עדיף להתפלל ביחידות או שלא,והאם יש חילוק בין ימים שיש בהם קריאת התורה? 2.האם מותר לרכוש וילון לבית בחול המועד ולהתקין אותו? והאם יותר לסייד בחול המועד חלקים מלוכלכים בבית כשמזמינים אנשים וזה לא מכובד? כמובן שמדובר במקרה שאין פנאי לעשות זאת לפני החג תודה רבה חג שמח וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך, ברור שעדיף להתפלל במנין גם אם תצא אחר חזרת הש"ץ, וכמובן יש להשלים ולגמור לבד את סוף התפילה. מה תרויח בזה שתתפלל ביחידות?

אסור לרכוש וילון בחול המועד ובודאי אסור להתקינו.

אין כל היתר לסייד בחול המועד, ואגב אפילו במלאכות שהם דבר האבד המותרות בחול המועד, מי שדוחה מלאכתו למועד כי אז יש יותר זמן אסור בכך… אבל מלאכה זו בכל מקרה אסורה בחול המועד.