להעביר קופון לאחרים

שאלה:

עובד שקיל קופון לקבלת הנחה, ורוצה לתת גם לאחרים להשתמש בקופון – מדובר בקופון של 30% הנחה שכל מי שישים אותו באתר – יקבל את ההנחה. כלומר, גם העובד יכול להשתמש בקוד וגם אחרים כדוגמאת משפחה – האם מותר לו לעשות זאת. בעל החנות הסכים שיעבירו אך את המעסיק לא שאלתי. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

להעביר קופון לאחרים, אם גם הוא משתמש וגם אחרים – אסור. הקופון ניתן לו ולמשפחתו ולא לחברים. אם לא משתמש ומעביר זכותו לאחר – מותר. אבל אם גם הוא משתמש – אסור.

במקרה שאין הפסד על המעביד שאחרים משתמשים – המעביד לא מסבסד את המכירה, אלא יש זכות להנחה לכל מי שמציג את הקופון, והחנות מסכימה לכך – מותר.

בהצלחה וגח"ט.