כפרות למעוברת

שאלה:

כפרות לאשה מעוברת האם ניתן שהיא תעמוד יחדיו עם בעלה ויעשו יחדיו על תרנגול או שלעובר צריך אחד נפרד מהבעל ?? כמו"כ היום שיש אולטרא סאונד לכאו' אין ענין לעשות על המין שיודעים שהוא לא?!

תשובה:

שלום רב,

במשנה ברורה סי’ תרה ס”ק ג’ הביא שאישה מעוברת לוקחת תרנגול ותרנגולת. תרנגולת עליה ועל האפשרות אולי יש לה בת. ותרנגול אולי יש לה בן. והוסיף, שיש שלוקחים שלשה, שתי תרנגולות ותרנגול. כלומר, לכל אחד מה שמתאים. בספר פסקי תשובות עמוד רנג הביא ב’ דעות מה קורה במקרה שהיא יודעת את מין העובר ע”י אולטראסאונד. האם להתחשב בכך או לא. למעשה היא יכולה להתחשב בזה בשביל מנהג זה. הסיבה לשלוש, הוא משום שעל פי האר"י לכל אדם עושים בנפרד, וכשם שלא מועילה התרנגולת של האשה כך לא מועיל התרנגול של הבעל לדעה זו…