יום כיפור

שאלה:

שלום, אני בחודש הרביעי להריוני ב"ה ותכננתי לצום את יום הכיפורים כרגיל כמובן, עשיתי בדיקה רפואית ביום שישי (סקירת מערכות מוקדמת) וגם בגלל תלונות על כאבי תופת בבטן התחתונה. הרופאה אמרה לי שצוואר הרחם מקצור יותר ממה שהוא אמור להיות בשבוע שלי ולהוביל חס ושלום לצירים מוקדמים ולכן היא נתנה לי הוראה לשתות שניים וחצי ליטר ביום. אני נורא מפחדת שבגלל יום כיפור תהיה חס ושלום פגיעה בעובר אשמח לתשובה מה לעשות..

תשובה:

שלום וברכה

את חייבת לשתות רגיל ביום כיפור, תשאלי רק את הרופאה אולי היא תאפשר לך לשתות לשיעורים, אבל אם לא, ודאי יש לשתות רגיל וחלילה לסכן את העובר.

לידה קלה ובעיתו ובזמנו בבריאות.