עישון וגלגול סיגריות ביום טוב

שאלה:

בס"ד לכבוד הרבנים שיחיו לפוסקים שמתירים לעשן ביו"ט, האם מותר לגלגל סגריה ביו"ט , ואם זה אסור, מה הדין כאשר גלגלתי את הסגריה מערב יו"ט ואני רק רוצה למלאות אותה בטבק ביו"ט תודה

תשובה:

שלום רב,

אם ההדבקה נעשית ע”י דבק, אסור. גם לסוברים שמותר לעשן ביום טוב, אין היתר להדביק את הסיגריה, מכיון שמלאכת תופר לא הותרה גם לצורך אוכל נפש, והדבקה היא בכלל מלאכת תופר. אולם אם זה ע”י רוק יש מתירים, ראה כאן בתשובה ובתגובות. גם בלי הדבקה יש לדון מצד מתקן מנא. ובכל מקרה יש לזכור שכיום רוב רובם של הפוסקים סבורים שאין כל היתר לעשן ביום טוב, אחר שרוב הציבור נמנע לגמרי מעישון, וממילא זה כשאר דבר שאינו שווה לכל נפש שלא הותר ביום טוב, כך הורו הגרי”ש אלישיב הגר”ש וואזנר ועוד רבים רבים, כואב לראות אנשים המקילים ראש בענין זה ומעשנים ביום טוב!!