לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סדר הבקשות באבינו מלכנו

שאלה:

למה באבינו מלכינו מקדימים שמע קולינו לפתח שערי שמים? הרי לכאורה צריך להיות להפך?

תשובה:

יש בענין זה הרבה ביאורים מן הסתם… בסידור אוצר התפילות באחרית שלום כתב, שהן ג' תכונות והנהגות שונות, ולא דירוג טכני של אותה פעולה, שמע קולנו מתייחס להנהגה שאומרת שגם כאשר אין זכות לקבלת התפילה, עצם הזעקה והבכי ה' שמוע, זו הנהגה של שמיעת המצוקה. קבל ברחמים וכו', זו הנהגה בה ה' שומע את התפילות מחמת עצם היותן תפילות, גם בלי זכות הזעקה. פתח שערי שמים, זו הנהגה מצידו בכלל עוד לפני שאנחנו מתפללים, בה ה' פותח את השערים וממתין, אולי יבואו תפילות. כך שהן ג' הנהגות ודוקא בדירוג של חסד גובר והולך…

גמר חתימה טובה!