להעביר קופון/שוברי קנייה לאחרים

שאלה:

שלום כבוד הרב, חברה שלחה לי קופון הנחה לאחד האתרים שקיבלה מחברה אחרת שעובדת באחת מהחנויות והיא זו שקיבלה את ההנחה (יחד עם יתר העובדים) על הקופון רשום לשימוש העובדים ומשפחותיהם. שאלתי את החברה האם מותר לעשות שימוש בקופון, אמרה שמותר ושהם מודעים לזה שעוד אנשים משתמשים וכשהם לא רוצים שזה יקרה הם נותנים שובר פיזי( אך כאמור, תשובה זו ניתנה על ידי החברה, לא יודעת אם מההנהלה) האם אני יכולה להשתמש בקוד הקופון או שמדובר בעניין גזל? תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה,

קופון שניתן לעובד, הרי הוא שלו, ויכול לתת מתנה לאחרים, וכמו כן יכול למכור את הקופון/זיכוי קנייה לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

הקופון/שובר קנייה, הרי הוא ממונו של המקבל ויש לו את הזכות לתת או למכור, לאחרים.