חיוב מזונות לאחר פרידה

שאלה:

שלום וברכה
אני פרודה מבעלי מזה כחודש לאחר שנת נישואין שהיתה מלאה בקושי ומריבות. בעלי עזב את הבית ליומיים וחזר. ולאחר יומיים עזב שוב לשבת באמירה שעוזב לכמה ימים ומתכוון לחזור. לפני שחזר עזבתי את הבית לאחר שהתייעצתי עם אשת מקצוע. עידכנתי את בעלי שאני עוזבת על מנת שנגיע להחלטה אם הולכים לשקם את הנישואין או לפרק את החבילה. מאז בעלי לא מגיע להחלטה מה הוא רוצה לעשות למרות שמצהיר שלמה שהיה הוא לא מעונין לחזור. אבל לא מסכים לכל אלטרנטיבה אחרת.
בתקופה זו אני לא טבלתי. שאלתי היא האם אני זכאית לכלכלה או למדור בתקופה זו. עד שבעלי יקבל החלטה לאן פנינו מועדות.

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. כל עוד שאינך נחשבת למורדת את זכאית למדור ומזונות ככל אישה. למיטב הבנתי הבעל עדיין לא החליט אם הוא רוצה בהמשך הנישואין או לא. ומסיבה זו אין לך טעם לטבול שהרי בינתיים הוא עזב את הבית. ואפילו אם הוא רוצה לחזור בנתיים עד שיחליט מה לעשות, את לא מחוייבת לעמוד ולשרתו עד שיחליט. (דוגמה לדבר מצאנו בתחילת סי' קיט לגבי ההלכה שלא ימשיך לשהות עם אשתו ובדעתו לגרשה, למרות ששם מדובר שהיא אינה יודעת את תוכניותיו).