גנבתי חנות והחנות נסגרה

שאלה:

שלום רב, ברצוני להתייעץ במקרה אשר נעשה לפני 5 שנים, עבדתי בחנות כאשר שני בעלי עסק היו שותפים. ואני גנבתי ללא ידיעתם או חסרונם סכום כסף שלא זכור לי ידוע לי. מקרה זה כבר הרבה זמן הולך איתי ביחד איך אוכל להחזיר או להמשיך כך. כרגע החנות בזמן זה סגורה ואין לי שום קשר עם אותם אנשים אשר עבדתי איתם. אשר חשבתי להחזיר להם את סכום הכסף. מה עלי לשעות? האם אצטרך לחפש אותם? או רק לתרום ולמי?

תשובה:

שלום וברכה,

חובה להשיב את הגזלה לבעלים. ועליך לאתר את הבעלים כדי להשיב להם את הגנבה. אם אתה מסתפק על גובה הגנבה, עליך להשיב סכום שבוודאי יכסה את הגנבה. אם אתה מתבייש להודיע להם על הגנבה, תוכל להכניס להם לחשבון הבנק שלהם, או לשלח על ידי שליח שלא ידע ממך.

בהצלחה וגמר חתימה טובה.