תפילת ערבית לאישה

שאלה:

נשים חייבות בתפילה אחת ביום. לפני שנים קיבלתי על עצמי בלי נדר להתפלל ערבית. זו התפילה שהכי נוח לי להתחייב אליה. האם זה בסדר שכך אני נוהגת? כי הבנתי שתפילה זו היא בכלל רשות, והיה עדיף לבחור את שחרית או מנחה. אבל אם זו התפילה שאני בוחרת כבר שנים רבות – האם בתפילה זו אני יוצאת ידי חובת חיוב נשים בתפילה אחת ביום?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שתפילת ערבית היא רשות אין זו התפילה הראויה לכתחילה לצאת בה ידי חובה זו, יש להתפלל שחרית או מנחה ואין להקל בדבר [כמובן יש לזכור שברכות השחר אשה חייבת בכל מקרה, וכן בנות אשכנז מתפללות שתי תפילות ביום ולא רק אחת, בשחרית ומנחה הן חייבות כמבואר במשנה ברורה בסי' קו].

שיתקבלו התפילות וגמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    אז למעשה טעיתי כל השנים האלה, ולא קיימתי את המצווה של תפילה אחת ביום? מה אני עושה עכשיו עם הפספוס הזה? יש דרך לכפר על כך?

  2. לא כתבתי כך, יתכן שיוצאים ידי המצוה לספרדים [לאשכנזים ודאי שלא] כיון שאין לה זמן קבוע בהלכה לנשים, אבל ודאי אין לזה טעם לבחור דוקא את התפילה החשובה פחות.