מחלל שבת בפרהסיה – צירוף למנין

שאלה:

שלום כבוד הרב האם יהודי שמחלל שבת בפרהסיה ולא יודע שאסור לחלל שבת האם נחשב למנין? תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה שאדם נחשב תינוק שנשבה, מועיל רק לענין שאינו חוטא ויש להציל את חייו, אבל לענין צירוף למנין יש להחמיר לכתחילה אם אפשר למצוא מנין של אנשים כשרים, ובכל מקרה ניתן בשעת הדחק לסמוך על הצירוף שלו לומר קדיש וקדושה אף אם אינו נחשב מנין ממש.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה, וראה היטב במכתבו של הגרש"ז אויערבך שם שאכן יש להקל בשעת הדחק גדול רק בתינוק שנשבה ומציאות זו בארץ ישראל לא מאוד מצויה, אולי במקומכם היא מצויה יותר.