מגורים בדירה של הבעל לאחר הפרידה

שאלה:

אני פרודה מבעלי מנישואים שניים בחודש האחרון לאחר שנה אחת של נישואין שהיתה מלאה בקשיים ומריבות. בעלי עזב את הבית לכמה ימים והתכוון לחזור ולפני שחזר עזבתי את הבית על מנת לקבל החלטה בין קבלת עזרה לשיקום הנישואים או גט. הבית עומד ריק מאז ולא התקבלה שום החלטה מעשית. כרגע בעלי לא מסכים לשקם עם טיפול אבל לא מקבל החלטה להתגרש. והאופציה לחזור לגור יחד לא על הפרק בשלב זה. בעלי לא גר בבית מקושי רגשי שלו ומאחר והוא המפרנס העיקרי הוא משלם על שכר הדירה . בעלי טוען כי הוא מחויב בכלכלתי ולא בכלכלת ילדיי ולכן אני מבקשת לדעת אם אני רוצה לשהות בבית האם אני יכולה להזמין את ילדיי (בת נשואה ובן בחור ישבה) לדירה בה גרנו עליה הוא משלם.

תשובה:

שבוע טוב,

מאחר שהוא השוכר – הוא משלם את דמי השכירות. ואינו מעוניין שישהו בה אנשים אחרים מלבדך אי אפשר להכניס שם אנשים ללא הסכמתו. אולם כמובן שאפשר לומר לו שמלבד המגורים עצמן עצם המחיה של הילדים לא יהיו על חשבונו ואולי הוא יסכים. אבל ללא הסכמתו אי אפשר.