סעודות שבת

שאלה:

האם ניתן לעשות כך סעודות שבת :ליטול ידיים ללא ברכה ואז לאכול רק "כזית" לחם(כי מעל ל"זית" לחם צריך כבר ליטול ידיים עם ברכה) ולברך לאחר מכן ברכת המזון?תודה

תשובה:

אין לעשות זאת, כיון שיש דיון רחב מה שיעור כזית וכביצה, ובאכילה מועטת מאוד כבר אתה יכול לאכול כביצה לחלק מהשיטות [יש דעה שכבר ב26 סמ"ק הוא כביצה…] לא כל כך קשה לאכול כביצה, מדובר בפרוסה אחת של לחם… כמו כן במטה אפרים בסי' תרלט הביא דיון רחב אם חיוב סעודת שבת הוא בכזית או בכיצה ולכן לכתחילה כדאי לאכול כביצה.

שבוע טוב.