סיום שנה ראשונה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום, 11 חודש על פטירת אם יוצא השנה תש"פ בכ"ט בתשרי. לדעת הספרדים: מתי יש לעשות אזכרה בשנה מעוברת זו (11? 12? 13?)? מתי לעשות קדיש הפסקה?

תשובה:

שלום וברכה

הפסקת הקדיש היא ב11 חודש, כפי שציינת, לגבי אזכרה, העיקר למנהג הספרדים הוא ב12 חודש שזה בכ"ט חשון, אבל מי שמהדר לעלות גם ב13 חודש שזה יום הפטירה כ"ט בכסלו תבוא עליו הברכה, כך הביא ברב פעלים ח"ד סי' מא. העלייה לקבר ב11 חודש נהגו בה בקהילות ספרד אבל לא יודע מקור הענין, לכן העיקר הוא ב12 חודש.