לתרומות לחץ כאן

כלי שני מבליע ומפליט

שאלה:

1. בכדי שסכין תחשב לחלבית צריך שהיא תחתוך מאכל בחום שהיד סולדת בו כאשר הוא בכלי ראשון בלבד או שמא גם אם היה שימוש בכלי שני (לא גוש)בחום שהיד סולדת בו היא תחשב לסכין חלבית?

תשובה:

לענין כלי שני אם מפליט ומבליע בבשר בחלב נחלקו הדעות כמובא בשו"ע סי' קה סעי' ב, ועיי"ש שלכתחילה יש להזהר ובדיעבד ניתן להקל שאינו טרף, אולם ראה שם בט"ז ס"ק ד שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה, כך שלדבריו ודאי יש להחמיר גם בדיעבד, והסכין כאן חלבית.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל