נתינת דירה לזוג רווקים כדי שיחיו יחד

שאלה:

שלום להרב, שאלה: שאל שואל כזה, קרובה משפחה שלו יש לה בן שרחמנא ליצלן יצא מן הדרך וגדל דתי, סיבה יכולה להיות כמעט לגמרי מפני קושי חולי שעבר, לא חולי שיש בה סכנה אבל היה בבית חולים כמה זמן וכו' וכנראה שהמשבר של חולי ונסיון גרם לירידת ממדרגתו. מ"מ אמו התקשרה לקרוב משפחה וביקש ממנו בקשה כיון שבנה יהיה בעיר בפתקופת סוכות כדי להכיר הורים אשה חברה שלו, שגם יצאה מן הדרך, ויש סיכוי שהדברים יגרמו לחתונה, אולם שניהם כרגע לא שומר תורה שבת ומצוה וכמובן נגיעה וכו'. ואמה זו שאלה אם הם יכולים להיות בדירה שזה, כון שהוא ומשפחתו לא יהיה בעיר בסוכה. אף שהסביר שכבר נתן רשות לשימוש הדירה ומישהו אחר ומשפחתו להשתמש בסוכות, מ"מ אמא זו שאל אם מכיר מישהו שיכול לתת להם להשתמש הבית בסוכות. ותמה גדול על עצם הבקשה, שלא נראה שום היתר או עצה כאמרו בפסוק במשלי "אֵין חָכְמָה וְאֵין תְּבוּנָה וְאֵין עֵצָה לְנֶגֶד ה'" דהיינו, יש כאן לפני עיור של כמה איסורים חמור כמו יחוד עפ פנויה, זנות, איסור כרת של בעילת נדה וכו'. ומי שיתן דירה לאנשים רוקים "בני זוג" ממש נותן מכשול ומסייע לעוברי עבירה. הדבר נראה כ"כ פשוט שאני מתבייש לשאול רק באנו לשאול שמפני עוונותינו הרבים לא מספיק לומר לאנשים ורוצים לראות כתוב מן ספר או בית מדרש חשוב. תודה ברכה והצלחה

תשובה:

בודאי שאין לתת להם דירה בצורה כזו! אין לסייע ביד עוברי עבירה.

נאה דרשת!