עלייה לקבר באמצע השנה הראשונה

שאלה:

שלום לכבוד הרב האם מותר לעלות על הקבר לפני שהניחו מצבה ולפני ה30 (אחרי השבעה) שיש צורך כלשהו? שמעתי גם שבשנה הראשונה אין ראוי לעלות אלא רק לאזכרה של השבעה, שלושים, אחד עשרה חודש, ושנה האם נכון ובאם זה משתנה לנשים?

תשובה:

שלום רב

אכן, בשנה הראשונה לא עולים לקבר אלא בזמנים המיועדים לכך על פי דין, משום שהנפטר טרוד מאוד בכפרת חטאיו, ובזמן שקרוביו עולים לקבר מתעורר בו הרצון להמליץ עליהם טוב לפני ריבון העולמים והדבר גורם לו לטורח וטירדה שאינו מתאים לה עכשיו.

שיהיו בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

לזכור שכל מה שאפשר לעשות טוב בחיזוק במצוות, לימוד משניות, אמירת תהילים צדקה קדיש וכו' בשנה זו, חשוב מאוד מאוד!

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    מה לגבי שאר השנים הבאות?
    מתי לנשים כן אפשר לעלות?
    שמעתי מדודי ת"ח שאמר בשם הגאון מוילנא שכל הצרות שבאות לעמ"י הם מחמת שנשים נכנסות לקברים
    ואם בשנה הראשונה לא על אף הצורך הרגשי האם גם שנים הבאות נאסר עלי כי אני אישה?
    יש זמנים מסוימים שגם לאשה שאינו באזכרה הנחשבים בסדר יותר?
    הדילמה כרגע זה חובות שאמא השאירה , יש חברה טובה של אמא שאינה דתייה כלל שרוצה לשלם אותם ולעלות לקברה ..השלושים שלנו נדחה ויהיה רק אחרי החג כך שזה יזרז את התהליך
    מה דעת הרב?

  2. בשאר שנים אפשר לעלות מתי שרוצים למעט הימים שלא עולים בהם לקברים כמו שבת וחג וראש חודש. הגר"א אכן הנהיג שלא לעלות לקברים גם גברים אבל המנהג הרווח אינו כדבריו. אם יש חובות שאמא השאירה כל מה שיכול לזרז את התהליך שווה… מאוד לא טוב למת שיש חובות שלו כאן בעולם הזה.