זה טבעי שבני זוג רבים?

שאלה:

שאלה לי אליך האם יכול להיות שבעל לא רב עם אשתו? תמיד אתה חי בשלום עם אשתך? אין אף פעם צעקות? קללות? חרמות? איך אפשר למחוק פגעים קשים במילה אחת של סליחה? אני באמת חושבת על זה איך אני אתחתן? אני לא מסוגלת למחול אם יגידו לי סליחה אחרי שיקללו אותי ויפגעו בי מאוד

תשובה:

"צעקות קללות חרמות"??? חלילה!!! בודאי שזה לא אמור להיות אצל בני זוג אינטלגנטים ובעלי מידות נאותות באופן סביר וסטנדרטי. דין ודברים, כעס מסויים שנובע מלחץ בעבודה או צורך אחר, מה שגורם לפגיעה ועשוי להתעצם חלילה, אלו דברים שקורים, טבעי שלפעמים אדם מדבר מעט בכעס כשהוא לחוץ, ומי שחכם יודע מיד להתפייס בלי לחשוב מי התחיל, הכלל שאני תמיד אומר לאנשים שלעולם לא הולכים לישון לפני שמתפייסים ולעולם לא מחשבנים מי עשה מה, מבקשים סליחה גם אם חושבים שהשני אשם, ועוברים הלאה… כשבני זוג מבינים את חייהם המשותפים יש רצון הדדי לגמור כל פינה קטנה כזו מיד. אבל שוב זה הכל דברים קטנים, אבל המילים שהזכרת, קללות חרמות פגיעות קשות, לא מתאימים לבני זוג מהסוג שאני מכיר מקרוב בציבור שלנו, ואין סיבה שתנשאי לבחור ירוד… יש בני תורה בעולם הזה!