משחה אנטיביוטית בשבת ויום כיפור

שאלה:

שלום רב, אני צריך למרוח משחה אנטיביוטית למשך 10 ימים מדובר על שכבה דקה על שטח קטן רציתי לשאול כיצד עלי לעשות בשבת ויום כיפור? תודה, אוריה

תשובה:

בשבת וביום כיפור אסור למרוח משחה כלל, משום איסור ממרח. במידה ויש חשש לזיהום, כמו פצע פתוח או דלקתי מאוד, ניתן להניח את המשחה בלי למרוח ועל זה לכסות באיזו גזה, אבל לא למרוח, במדיה ואין חשש זיהום, יש להמנע לגמרי.