טבילה

שאלה:

שמעתי מישהו שאומר שמה שאמרו לטבול כמה פעמים (לדוג' נידה לדעת השל"ה וכן טבילות לגבר לקראת שבת שכתבו לטבול כמה פעמים ועוד)הכוונה שצריך לצאת מהמקווה, ולחזור ולטבול, שאם רק מוציא ידו או איבר אחר זה לא נחשב טבילה נוספת. האם יש מקור לדבר זה?האם כך נוהג מי מגדולי ישראל? תודה

תשובה:

לא מצאתי מקור לדבר כזה ואינני מבין אותו. ונראה שאדרבה המנהג תמיד היה כך, להוציא יד או ראש.