אזכרה של ה 30 בסוכות

שאלה:

שלום רב אחותי זכרונה לברכה נפטרה ב יח אלול. ה 30 יוצא בחול המועד סוכות. ראשית האם מותר לעלות לקברה בערב כיפור שזה לפני תום ה 30 למרות שלהבנתי ראש השנה מבטל את ה 30. שנית האם מותר לעשות אזכרה לאחר חול המועד בכדי שיהיה אפשר לעלות לבית העלמין באותו יום, או שרצוי לעשות אותה בחול המועד סוכות ולעלות לבית העלמין לאחר סוכות תודה ושנה טובה ובשורות טובות בת שבע

תשובה:

שלום וברכה

מה שראש השנה מבטל את השלושים הוא רק לגבי דיני האבלות אבל לא לגבי דיני כבוד המת, שבזה עדיין הזמן הוא שלושים יום, ולכן אין להקדים את העלייה לקבר כל כך הרבה, אלא תעלו לאחר חג הסוכות. בחג הסוכות עצמו רק תלמדו משניות לעילוי נשמתה בלא הספדים ודברים המעוררים בכי חלילה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.