אבלות שלושים – בריכה מטעמי בריאות

שאלה:

שלום רב אבי היקר מתאבל על מות אימו ז"ל אבי סיים את השבעה לא מיזמן ונמצא כרגע בתוך ה- 30. כבר תקופה לפני מות סבתי, אבי נוהג ללכת לבריכת שחייה מטעמי בריאות ובהמלצת רופא, בשל סיבות רפואיות. כיצד עליו במקרה של הבריכה? האם יש מקום להקל משום בריאות? אשמח לקבל מקורות להרחבה ועיון בנשוא תודה מראש! ישרכוח מחיל אל חיל!

תשובה:

שלום וברכה

בשלושים ימי האבל יש איסור רחיצה, וגם לדעת המקילים מותר רק מעט במים פושרים לצורך נקיון [ראה המחלוקת בהיתר זה בין הש"ך לדגול מרבבה בתחילת סי' שפא], כך שברור שאין היתר ללכת לבריכה, אלא שאם יש לו צורך רפואי חיוני ועלול להגרם נזק או כאב כתוצאה מההמנעות, כמו למשל עם פריצת דיסק וכדומה שיש צורך בטיפול במים, ודאי מותר, מה שיש הוראה כללית להרבות בשחייה כדי לשמור על הבריאות זה אינו מתיר ואין כל משמעות להמנעות זמנית כל כך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כתבתם שבשלושים ימי האבל יש איסור רחיצה
    כל זה היינו רק לבני אשכנז, אבל לבני ספרד אין כזה מנהג לאסור אלא רק בשבעה, כמבואר בשו"ע שם וחזון עובדיה אבלות