תוספת מלגה בכולל פוגעת בזכויות?

שאלה:

שלום וברכה ב"ה אני אברך בישיבה בי-ם. הבנתי שמשפחתי רוצה להגדיל לי את המלגה ורציתי לדעת האם זה פוגע לי בזכויות או להיפך זה מזכה אותם. ב"ה המצב כלכלי מצויין אך הכסף כן יכול לתת אוויר. האם אני רשאי ושייך לקבל את הכסף הזה?

תשובה:

מותר בהחלט, אברך אף פעם לא משופע בכסף, ואדרבה תהיה להם זכות שהם תומכים בתורתך, ואתה קבל על עצמך לנהוג באחריות, אנשים נותנים לך על דעת שאתה שוקד על תלמודך, תשקיע כמה שיותר…

בהצלחה רבה