קראו רק תשעה פסוקים בקריאת התורה

שאלה:

שלום כבוד הרב. מה עושים אם בקריאת התורה של שני חמישי או מנחה בשבת, קראו בטעות סה"כ תשעה פסוקים ולא עשרה והעולה השלישי כבר בירך את ברכתו שבסוף עלייתו? האם חובה לחזור ולברך שוב ולקרוא ארבעה פסוקים לעלייה האחרונה? או לקרוא את כל שלושת העליות שוב? או שבדיעבד ניתן להסתפק בכך שכל עולה קרא שלושה פסוקים כנדרש, ובדומה לקריאה של פורים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר קראו תשעה פסוקים ברצף ולא דילגו, אינו חוזר, אבל אם קראו תשעה בגלל שדילגו אחד, יש לחזור ולקרוא את אותו פסוק יחד עם עוד שני פסוקים, ואם כבר בירך לאחריה יברך שוב לפני ואחרי השלמה זו, ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קלז סעי' ג-ד.

גמר חתימה טובה.